2012.02.17. 21:01
Krémleves ötletek
Séma:
Egy kevés zsiradékon (vaj, olívaolaj, vagy a kettő keveréke) pirítsuk át a nagyjából feldarabolt zöldséget és egy fej hagymát, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével, sózzuk, fűszerezzük, és főzzük készre. Turmixoljuk össze, és adhatunk hozzá tejszínt/tejfölt/joghurtot/kefírt is.
A krémlevesekhez általában nagyon illik valamilyen reszelt sajt, és pirított kenyérkocka, levesgyöngy, és a száraz serpenyőben pirított bármilyen olajos mag is.
A zöldségek megállják a helyüket önmagukban is, kombinálva őket még jobban feldobhatjuk a levest.
Bolondító ötletek:
Borsó + menta
Brokkoli + mandula
Cékla + zöldalma
Csicsóka + tárkony
Cukkini + póréhagyma
Cukkini + brokkoli
Édesburgonya + rozmaring
Erdei gomba + kakukkfű
Fehérrépa/paszternák + gyömbér
Karalábé + kéksajt
Kukorica + chili
Krumpli + babérlevél
Lencse + mustár
Póréhagyma + krumpli
Sárgarépa + sáfrány
Sárgarépa + sütőtök + édesburgonya + curry fűszerkeverék
Sárgarépa + fehérrépa + zeller
Sütőtök + narancs
Sütőtök + alma/körte + krumpli
Vöröslencse + római kömény
Zeller +alma/körte
Zeller + krumpli
Karfiol
Fokhagyma
Sült kápiapaprika/pritaminpaprika + római kömény
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.