Séma:
Egy kevés zsiradékon (vaj, olívaolaj, vagy a kettő keveréke) pirítsuk át a nagyjából feldarabolt zöldséget és egy fej hagymát, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével, sózzuk, fűszerezzük, és főzzük készre. Turmixoljuk össze, és adhatunk hozzá tejszínt/tejfölt/joghurtot/kefírt is.

A krémlevesekhez általában nagyon illik valamilyen reszelt sajt, és pirított kenyérkocka, levesgyöngy, és a száraz serpenyőben pirított bármilyen olajos mag is.

A zöldségek megállják a helyüket önmagukban is, kombinálva őket még jobban feldobhatjuk a levest.

Bolondító ötletek:

Borsó + menta
Brokkoli + mandula
Cékla + zöldalma
Csicsóka + tárkony
Cukkini + póréhagyma
Cukkini + brokkoli
Édesburgonya + rozmaring
Erdei gomba + kakukkfű
Fehérrépa/paszternák + gyömbér
Karalábé + kéksajt
Kukorica + chili
Krumpli + babérlevél
Lencse + mustár
Póréhagyma + krumpli
Sárgarépa + sáfrány
Sárgarépa + sütőtök + édesburgonya + curry fűszerkeverék
Sárgarépa + fehérrépa + zeller
Sütőtök + narancs
Sütőtök + alma/körte + krumpli
Vöröslencse + római kömény
Zeller +alma/körte
Zeller + krumpli
Karfiol
Fokhagyma
Sült kápiapaprika/pritaminpaprika + római kömény

A bejegyzés trackback címe:

https://kiskonyhatunder.blog.hu/api/trackback/id/tr784125526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása